top of page
Search

CO2RE izpoved pomlajevanja obraza

Pred posegom

Odločil sem se, da si želim pomlajevanja obraza, predvsem iz dveh razlogov:

  • Prvi je bolj tehnični – obrvi mi že sedaj lezejo na oči/trepalnice in če se bo to nadaljevalo bom prej ali kasneje potreboval bleferoplastiko, kar pa je kirurški poseg, ki si ga ne želim. Torej bolje vzdrževati kot popravljati.

  • Načeloma nimam veliko gub, le med obrvmi (ker sem premalo nosil sončna očala) in pod očmi. No imam tudi izrazite nasolabialne gube, ampak te so tukaj že od 20. leta in me ne motijo.

Vsekakor premišljuješ ali si to želiš, ali je to sploh potrebno, ali bo vse v redu in zakaj sploh to potrebujem. Ampak odločitev je odločitev in pri tem stojim – po moško! Poleg tega so mi razložili, da poseg s CO2RE dejansko pomladi kožo, ne gre samo za zategovanje, polnjenje ali blokiranje, ampak se koža dejansko pomladi!?

Tik pred posegom Najprej so mi prinesli tri vreče sanitarnega materiala za domov, da bom skrbel za tretirano področje. Ali se malo hecajo? Ampak so mi vse razložili, sterilnost, čiščenje, obkladki in krema, tako nekako … imam vse napisano na listu – navodilih in pogledam ko bom rabil. Prepustil sem se rokam medicinske sestre, ki me je najprej očistila in nato namazala z anestetično kremo. Po parih minutah začnem čutiti delovanje. Ne znam točno opisati kaj, ampak čutiš da je nekaj drugače. Zanimiv občutek je bil tudi pri odstranjevanju te kreme, nič ne boli, ampak je na nek način neprijetno ali čudno. Med posegom V določenem trenutku začutiš da gre sedaj zares, okrog tebe je več ljudi, ki preverjajo ali imajo vse pripravljeno. Oči ti pokrijejo z zaščito in sedaj lahko spremljaš kaj se dogaja samo še z ušesi. Aparati se prižigajo eden za drugim, osebje se je nehalo pogovarjati, verjetno se tako počutiš v raketi tik pred vzletom, še zadnjič vdihneš in gremo. Potem pa slišiš piskanje aparata, ampak na koži pa nič. Ali kaj delajo ali ne? Kmalu drugi čut – nos – pove da delajo, ker do njega pride vonj po zažgani koži. Malo kasneje so tudi živci dobili informacijo o bolečini in vsake toliko je zadeva boleča, predvsem na področjih okrog oči. Bolečina se čuti kot zbadanje. Vmes pa skoraj ne čutiš nič. Zdravnica (dr. Rupnik) je bila nadvse prijazna in mi ji sproti razlagala kaj in zakaj dela, ter me pogosto spraševala ali je vse ok. Proti koncu sem si pa že kar želel, da zadevo zaključimo, verjetno sem dobil količino na katero so se možgani pripravili in sedaj niso več pripravljeni na dodatno »zbadanje« Takoj po posegu Sem že mislil da je vsega konec, pa sem sedaj dobil še obkladke in moram še kar mižati in ležati. Verjetno se te dvi besedi rimata ker ne maram ne enega ne drugega. Sedaj čutim kako mi čelo in ostala tretirana področja kar žarijo in zadeva se še stopnjuje. Tako da tili obkladki niti niso tako slabi. Sledilo je čiščenje in nanos kreme. Ko so mi rekli naj grem zdaj domov počivat sem povedal, da grem nazaj v službo. Saj sem bil čisto normalen, malo lisast in otekel, drugače pa čisto ok. Sicer so me opozorili, da bi pri malo drugačnem tretmaju in reakciji lahko izgledal tudi drugače. Včasih imam lahko pa tudi malo sreče. 1 ura po posegu Tale pekoč občutek še kar traja, se sprašujem, če se bo to nadaljevalo, kako bo danes s spanjem.

2 uri po posegu Pekoč občutek počasi izzveneva. Hitreje kot sem mislil. Zadeva postaja čisto sprejemljiva, skoraj nemoteča. Se sprašujem ali bo jutri tako kot sedaj ali slabše. Ker se ukvarjam z vzdržljivostnimi športi vem da še nekaj časa po pretečenem maratonu ne pomislim, da bi šel še enega. Potem pa me počasi zopet zasrbijo noge. Po tem posegu sem že mimo te faze, še posebej, ker vem da je potreben le en postopek J 4 ure po posegu Presenetljivo ampak sedaj niti ne pomislim več na tretma. Ne čutim bolečine ali kaj podobnega, samo kadar se pogledam v ogledalo vidim razliko. Obraz je kar ok, sem ter tja kakšna kapljica krvi in rdečina, od daleč se niti ne vidi. Zvečer pa prvo čiščenje po navodilih, mogoče to naredim že popoldne, da bom prvi dan bolj temeljit. Naslednji dan Ko me je zagledala medicinska sestra je bila zelo presenečena kako dobro sem prenesel tretma. Tudi sam nisem več čutil potrebe, da kaj pišem, ker ni bilo nič posebnega. Upošteval sem navodila glede čiščenja in mazanja in to je bilo to. Bil sem v službi in na športu kot običajno. 2. dan Zopet nič posebnega. Sem pa danes opazil dve zadevi, koža se mi dobesedno lušči. In to da koža na tretiranem področju posrka vso kremo, čeprav je zelo mastna. Če kremo namažem malo okoli, kjer ni bilo laserja ostane precej časa na koži. Se veselim rezultatov, zaenkrat imam občutek, da mi obrvi ne lezejo tako na oči.
bottom of page