top of page
Search

Recite STOP potenju in neprijetnemu vonju pazduh!

Znojenje je nujno potreben fiziološki proces, ki omogoča telesu ohranjanje toplotnega ravnovesja in pri višjih zunanjih temperaturah ali med vadbo preprečuje pregrevanje.Poleg tega znoj pomaga izločati nekatere neuporabne in škodljive presnovne ostanke ter nekatera zdravila. Kadar smo razburjeni, jezni, prestrašeni ali nas je sram, je potenje prav tako povsem normalno. Vendar pa se nekateri ljudje znojijo bolj kot drugi, nekateri celo toliko, da začne znojenje vplivati na njihove vsakodnevne dejavnosti, poklicno pot, medosebne odnose, samozavest in kakovost življenja.

Ena izmed preprek do samozavesti je pri številnih ljudeh potenje pod pazduho, zato vedno več posameznikov za svojo težavo išče rešitve, kot so antiperspiranti in terapije z botoksom. Mnogi tem rešitvam ne zaupajo oz. z njimi niso dosegli želenih rezultatov.V Sloveniji je sedaj na voljo tretma z napravo miraDry® za preprečevanje potenjapazduh (primarna aksilarna hiperhidroza), ki zmanjša potenje tudi do 82%. V nadaljevanju si preberite vse o poteku in izvedbi postopka z napravo miraDry®Kako sistem MiraDry® deluje?

MiraDry® je edina naprava na trgu s FDA (Ameriška agencija za prehrano in zdravila) odobritvijo za trajno zmanjšanje potenja pod pazduho. Je neinvazivna metoda, saj za doseganje trajnega učinka ni potreben kirurški poseg. Uporablja tehnologijo mikrovalov, ki selektivno pregrejejo podkožje do te mere, da trajno uničijo žleze znojnice, ki se nato odstranijo z mehanizmi lastnega telesa. Tu gre za dolgoročno rešitev, ker se žleze znojnice ne morejo obnavljati. Že prvi postopek lahko trajno zmanjša potenje pazduh, zato pri večini ljudi zadostuje le ena terapija. Pri ljudeh s hiperhidrozo, motnjo prekomernega znojenja, sta potrebni dve terapiji.


Kje lahko zmanjšamo potenje z MiraDry®?

Tehnologijo MiraDry® uporabljamo za predel pazduh, v pripravi pa so nastavki za druge dele telesa. Primerna je za ljudi, starejše


od 18 let, ki se občasno potijo v pazduhah in je znojenje povezano s telesnim naporom ali psihičnim stresom. Potenje jih ovira pri svojem poklicu, v družabnem življenju, predvsem pa moti zaradi pojava madežev na oblačilih in neprijetnega vo


nja. Prav tako so za poseg primerni tudi ljudje s hiperhidrozo, katerim umivanje in uporaba dezodorantov ter antiperspirantov večkrat na dan ne učinkuje.
Ali s terapijo MiraDry® res odstranimo tudi dlake?

Globoko v podkožju, ker se nahajajo znojne žleze (dišavnice in običajne žleze) so tudi dlačni mešički. Sistem MiraDry® s tehnologijo miraWave® poleg učinkovite odprave znoja in neprijetnega vonja, zmanjšuje tudi rast dlak. En postopek odstrani do 70% vseh dlak, tako svetlih kot temnih, na območju posega. Ponekod na svetu se zato oglašuje in uporablja za odpravljanje prekomerne poraščenosti pazduh. MiraDry® je pri tem res učinkovita terapija. Za lažjo predstavo naj podamo primerjavo – dlačni laser odstrani 80% temnih dlak večinoma šele po šestih terapijah.


Potek terapije

Potrebno je odstraniti žleze znojnice, ki se nahajajo na območju dlak, zato ni priporočeno britje manj kot sedem dni pred posegom. Celoten poseg ni povezan z določenim letnim časom in ga lahko opravimo kadarkoli. MiraDry® ne poškoduje kože, zato se ne pojavijo rdečine, kraste ali brazgotine. Rezultat terapije se pojavi takoj po posegu, končni učinek je viden že v nekaj tednih. Po posegu je potenje zmanjšano za 82%, kar ni več moteče.


Okrevanje po terapiji

Po posegu so priporočena določena mazila in režim umivanja, dokler je koža občutljiva na dotik. Vsaj nekaj dni po posegu se morate izogniti intenzivnim obremenitvam pri športu, kar pa ne pomeni, da morate ta čas strogo mirovati, vendar svetujemo vsaj en dan počitka. Večina pacientov je po navadi nazaj na svojem delovnem mestu že v dnevu ali dveh. Takoj po posegu je tudi priporočeno hlajenje pazduh s hladilnim gelom vsakih nekaj ur, protibolečinske tablete, odprta oblačila brez rokavov in pri tuširanju uporaba krem in gelov s kislim ph.


Stranski učinki MiraDry®

MiraDry® vedno skrbi za varnost pacientov. Seveda lahko po posegu pride do začasne otekline, bolečine, mravljinčenja ali odrevenelosti na območju, kjer je zdravnik izvedel terapijo. Pri redkih pacientih je tudi možnost povečanega potenja, ki se kmalu zmanjša. Vsi neprijetni občutki običajno izzvenijo v nekaj dneh ali tednih.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page