top of page
Search

Klinična študija: Odstranjevanje svetlih dlačic z uporabo ELOS tehnologije


Careen A. Schroeter, Sapna Sharma, Ngozi C. Mbonu, Throsten Reineke in Herman A. M. Neumann

Ključne besede: blond, ELOS, odstranjevanje dlačic, radiofrekvenca

Namen klinične študije je bil preizkusiti, kako uspešno se s svetlimi dlačicami v praksi spodpada sistem ELOS, ki združuje optično in radiofrekvenčno energijo. Avtorji so v študijo vključili 17 pacientov s svetlimi dlačicami, ki so jih naključno izbrali na Oddelku za lasersko terapijo, v Kliničnem centru Maastricht, na Nizozemskem. Povprečna starost pacienta je znašala 57 let, na bolnika pa so med tretmaji v povprečju porabili 23,2 J/cm2, povprečna radiofrekvenčna energija je znašala 18,6 J/cm2.

Tehnologija ELOS je v študiji dosegla zavidljive rezultate, saj so bile neželene svetle dlačice v povprečju odstranjene v 57,4 %, in sicer v 8,5 tretmajih. Strokovnjaki se strinjajo, da število zdravljenj vpliva na uspešnost epilacije, niso pa našli nobene korelacije med odstotkom odstranitve dlačic in starostjo. Poleg tega tudi niso zaznali nobene povezave med epilacijo in tehničnimi podatki naprave, tudi večjih stranskih učinkoov po tretmaju ni bilo.

Študija je tako dokazala, da je sistem ELOS izredno učinkovit tudi pri odstranjevanju svetlih dlačic.

Kako pa zaustavimo rast dlak?

Za uničenje rasti je potrebna termalna poškodba mešička, kateri potem ustavi normalno rast dlake. Mešiček je mogoče uničiti z zadostnim segrevanjem, znano pa je, da so svetlejše in tanjše dlačice za segrevanje manj dovzetne. ELOS tehnologija je revolucionarna tudi v dejstvu, da učinkovito odstrani svetle in tanke dlačice. Z radiofrekvenco se osredotočamo le na predhodno segreta področja, ki smo jih obdelali s svetlobnim žarkom, zato tretma velja kot izredno varen. Edini stranski učinek je namreč občasna kratkotrajna rdečica kože.

Če želite prebrati celotno študijo, jo najdete TUKAJ (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16766486).

Še več kliničnih študij o odstranjevanju dlačic pa poiščite TUKAJ (http://syneron-candela.com/int/treatment/hair-removal/clinical).Recent Posts

See All

Comments


bottom of page