top of page
Search

Kaj je dobro vedeti pred nakupom medicinsko estetske naprave?

Nakup nove tehnologije za kliniko je velikokrat težka in stresna odločitev, ki na koncu prevali tehtnico v pozitivno ali negativno smer. Ravno zato je toliko bolj pomembno, da se pred nakupom pozanimate ne le o ceni, ampak tudi o lastnostih posameznih EBD (Energy Based Device) tehnologij.


Pomembna naloga vseh uporabnikov medicinsko estetskih tehnologij je, da poiščete preverjenega in kvalitetnega ponudnika, ki poleg dobre tehnologije ponuja vso dodatno podporo (klinično, tehnično, marketinško in finančno).




Kaj je pomembno, ko se odločate za nakup (poleg cene):

· Kvaliteta in rezultati terapij

· Tehnične specifikacije

· Klinične raziskave

· Podpora proizvajalca

· Stroški rednega servisa / vzdrževanja


Izbira tehnologije je v prvi vrsti odvisna od povpraševanja in želja strank ter seveda od rezultatov, ki jih posamezna tehnologija prinaša.


Ne glede na to, katero tehnologijo izberete, pa velja za vse, da je pomembno izvajati terapije kvalitetno , saj na ta način obdržimo obstoječe stranke in pridobimo nove.


Kvaliteta in rezultati terapije so pogosto

povezani tudi s tehničnimi lastnostmi aparata. Pomeni, da je moč, valovna dolžina, pulz,…prav tako pomemben dejavnik pri končnem rezultatu posamezne terapije. Zato priporočamo, da pred nakupom nove tehnologije preverimo tudi tehnične specifikacije. Druga pomembna informacija pred nakupom so klinične raziskave. Klinična raziskava medicinske tehnologije je ugotavljanje klinične uspešnosti in varnosti v skladu z namenom uporabe, ki jo je predvidel proizvajalce. Zato pred nakupom tudi preberemo in preverimo klinične študije in jih med seboj primerjamo.



V praksi vemo, da je izdelek, ki ga nekdo priporoči preverjen in posledično zanesljiv. Ob nakupu nove tehnologije se o njeni zanesljivosti posvetujte pri zaupanja vrednem kolegu, tujem zdravniku / predavatelju, ki tovrstno tehnologijo dobro pozna, uporablja in je z njo že dosegel rezultate.

Pozorni pa morate biti tudi na stroške, ki nastajajo ob in po nakupu aparata ter da tehnologijo redno vzdržujete.


Priporočamo vam , da pred odločitvijo nove tehnologije, dobro raziščete trg ponudnikov.

Recent Posts

See All
bottom of page